===================================== طبعا فى الفتره الحاليه هناك العديد والعديد من فواتح الشهيه والمقبلات لكن مهما مر من الزمن ومهما ظهرت انواع جديده من المقبلات لن نسسى برطمان هريسة الشطه اللى كانت بتعمله امهاتنا ومن قبلها جداتنا ولازم احنا كمان نتعلمه ونعلمه لبناتنا علشان كلنا بنحب الحامى وبنحب الشطه المهروسه والمتخزنه لكذا سبب واهم حاجه الحوادق والمخلالات وكمان حاجه تفتح النفس او تغميسه جمب اى حاجه فقولت اورلكم الطريقه لعل وعسى بس انا مش مسؤوله عن اي ضرر اول حاجه عشان ننضف البذور اللى فى الفلفل بالمقوار ونطلعهاصدقونى سهله وفى ثوانى شايفين قلبها نحطها فى حله بها نص كوب ماء ونحطها على النار وبعدين تحطى معلقه ملح ومعلقه سكر وربع معلقه كربوناته هنا استوت بعد نص ساعه على نار هاديه فى الكبه مع ربع كوب زيت وتفرم نضيفها فى برطمان بعد ما تبرد ونشيلها فى التلاجه وبألف هنا ونار يا حبيبى نار ه وابقو قولولى ايه اللى حصلكم بعد كده