فته اللحم علي الطريقه المصريه

الموضوع في 'منتدى ايجى نت العام' بواسطة FirstMan, بتاريخ ‏18 يناير 2011.

  1. FirstMan

    FirstMan Active Member

    فته اللحم علي الطريقه المصريه






    المقادير

    كوب ونصف ارز مصري
    5ارغفه خبز شامي
    كيلو لحم بتلو
    2بصله كبيره
    6 فص ثوم
    1 معلقه كزبره
    1/4كوب صغيره خل
    معلقه صلصله طماطم
    اثنان ونصف مرقه لحم
    زيت/ملح/بهارات/فلفل

    الطريقة

    نقوم بتحضير الارز بنقعه في الماء لمده ساعه ونغسله جيداونغسله جيدا ونصفيه بعد ذلك ونقوم بتحضير الخبز بتقطيع الرغيف الي مربعات صغيره وندخله الفرن ليتحمص ونحضر اللحم
    نضع الزيت في الصينيه ثم نضيف البصل والبهارات والفلفل ثم نشوح اللحم قليلا مع البصل المبشور وبعد ذلك نضيف الماء ونغطي الصينيه ونترك اللحم حتي يستوي ونضع الزيت في قدر علي النار ثم الثوم ثم نضيف الكزبره ونقلبه لمده3 دقائق ثم نضيف مكعبات الطماطم دون ان يتغير لون الثوم حتي تكون خفيفه ثم نضيف معلقه الصلصله واخيرا الخل والملح حسب الرغبه وبهذا تكون التقليه جاهزه
    نقوم بتسويه الارز بالطريقه المعتاده ارز ابيض نحضر مرقه اللحم علي النار
    وعندما تغلي نضيف الخبز المحمص ونقلبه علي نار هادئه وعندما نضيف التقليه
    وتقلب مع ترك 5ملاعق للتزيين ثم نحضر صينيه ونقوم بوضع خبز الفته اولا ثم فوقها الارز ونجملها بالتقليه المتبقيه ونضع اللحم فوقها وبالهناء والشفاء
     
  2. ملك

    ملك Member

    رد: فته اللحم علي الطريقه المصريه

    وصفه حلوة
    تسلم ايدك
     
  3. حودة الصعيدى

    حودة الصعيدى Active Member

    رد: فته اللحم علي الطريقه المصريه

    شكرا على موضوعك الرائع
    وصفة رائعة
     
  4. FirstMan

    FirstMan Active Member

    رد: فته اللحم علي الطريقه المصريه


    شكرا على مرورك

    جزاكِ الله كل الخير
     
  5. FirstMan

    FirstMan Active Member

    رد: فته اللحم علي الطريقه المصريه

    شكار للمرور العطر
     
  6. قمر

    قمر Active Member

    رد: فته اللحم علي الطريقه المصريه

    بارك الله فيكى على الوصفه الجميلة
     
  7. احمد سويس

    احمد سويس New Member

    رد: فته اللحم علي الطريقه المصريه

    مشكووووووووووووور