بمناسبة موسم المنجة اقدم لكم طريقة تخزين المنجو بالقرع العسل ايوة بالقرع العسل كلنا عارفين فوائد القرع وانا بحبة جدددددددددا وكان القرع اكل النبى علية الصلاة والسلام المفضل وعشان اطمئن ان الاولاد بيكلوة بخلطوا فى المنجة وكمان القوام الغليظ ذى بتاع العصير اولا كل 3 كيلو منجو عليها 1 كيلو قرع اى بنسبة 3:1 لوالكمية اكبر وعشان اقل قرعاية بتبقى 3كيلو ومكن القرع الذايد يتخذن بعد السلق فى كياس بالفريزر بنجيب المنجو وننظفها ونعصرها كالمعتاد نجيب القرع ونقشرها ونقسمها نطلع البذر ونقطعها مكعبات نسلق القرع فى وعاء بة 1 كوب ماء ونضيف الية 1كوب سكر لمدة 15 دقيقة بعد كدة نسيبة لما يبرد خالص ونضيف الية المنجو ونخلطهم بالمعلقة فقط ونخزنهافى اكياس فى الفريزر ولما نستعملها منخفها بالماء حسب القوام الى منحبة على فكرة انا بجيب منجو بودرة من عند العطار - لو كنت مذودة نسبة القرع -واضيف فى الخلاط3كوب من المنجو المتخزنة والسكروالماء حسب الرغبة وملعقتين كبيرة منجا بودرةونضربهم لعمل 6 اكواب عصير وبالهنا والشفا ====================
هه عم فرغلى ده محل فى منطقة المهندسين فى القاهره وهو اول واحد عمل عصير كوكتيل الفواكه او الفخفاخينا ده مشهوووووووور قوى على راى منى ذكى اسعدنى مرورك محمد
رد: سر عصير المانجو بتاع عم فرغلى يعنى كل الطعم الحلو اللى ياما شربناة عند عم فرغلى كان مانجو +قرع عسلى ويمكن بودرة مانجو كمان ماشىيا عم فرغلى بس المهم أنها كلها حاجات مفيدة