ملف الطوارئ

الموضوع في 'منتدى ايجى نت العام' بواسطة coty, بتاريخ ‏27 يوليو 2010.

  1. coty

    coty Member

    [​IMG]



    والسبب فى هذه التسمية هوانه لايخلو منزل من منازلنا من دخول ضيف مفاجئ فلابد من الاستعداد الدائم وهذه هى الطرق :

    ناتى لمفاجئة الغداء



    [​IMG]




    1-طبعا كلنا بنعمل محاشى سواء عنب او كرنب وبيفضل عندنا بواقى محاشى تعالى اقولك ازاى تعينيها لوقت الحاجة او الزنقة
    شوفى يا جميل بتحضرى كيس نايلون وترصى فيه المحشى بالطريقة دى







    [​IMG]



    وتضعيه فى الفريزرلوقت الحاجة اليه مع عدم وضعه بصورة عمودية ولكن بطريقة راسيةحتى يكون سهل اخراجة ولايا خذ حيز فى الفريزر
    وعند استخدامه نحضر الحلة ونضع بها جزر شرائح وطما طم شرائح وفلفل اخضر شرائح كما هو مبين بالشكل








    [​IMG]

    ثم نقوم برص المحشى سواء كان كرنب او ورق عنب زى ماتكونى لسه بتحشيه بالضبط بالطريقة التاليه حتى تمتلئ الاناء او نفاذ الكمية


    [​IMG]




    ثم يرفع على النار حتى يسخن الاناء
    ثم نهدئ النار شعرة ونتركه حتى يسخن بدون وضع مرقة او ماء طبعا كل ده وهو متجمد متتركهوش لما يفك والله بيكون زى ماتكونى عملاه حالا ومتعرفيش تفرقيه

    2-بنعمل نفس الطريقة مع المكرونة البا شميل والجلاش الحادق يرص فى الكيس بطريقة افقية ويوضع فى الفريزر وعند استخدامه يرص فى الصنيه وهو متجمد ويدخل الفرن ويهدئ عليه النار حتى يسخن الجلاش او الباشميل

    3-يمكن الاحتفاظ بالسمك منظف ومحشى بالثوم والملح والكمون والكارى والشطة والفلفل الاخضر ونتركة فى الفريزر لعند استخدامه
    ##ملحوظه ##عند قليه لاتتركيه حتى يفك ولكن حتى يتفكك عن بعضه فقط وغطيه بالدقيق وقليه مباشرة سوف يصبح مثل الطا زج
    4- عند حفظ الطيور فى الفريزر قومى بحشوها بماتحبى من (بصل او ارز او فريك ) وعند استخدامها ضعيها مباشرة فى الاناء وهى متجمدة مع تشويحها بملعقة سمن بلدى ومستكة وحبهان ثم ضعى الماء عليها حتى تنضج




    [​IMG]


    -اما با لنسبة لزنقات العشاء او الافطار ممكن نحتفظ بالبليلة فى اكياس كما هو مبين بالشكل لوقت الحاجة اليها ممكن تقعد مدة طويلة جدا
    2-ممكن الاحتفاظ بكيس من الفول المدمس لوقت الحاجة اليه فى الفريزر ثم يرفع على النار مع قليل من الماء حتى يفك
    3- يمكن الا حتفاظ بكيس من اللبن فى الفريز لوقت الحاجة اليه ممكن اللبن يقعد فى الفريزر اكثر من6 شهور4-يمكن الاحتفاظ بقطعة من جبن الثلاجة فى الفريزر لوقت الحاجة اليها كما هو مبين امامكم
    6-نيجى بقة للعصائر لزوم التحيه بقة40ايجى5هه





    [​IMG]



    نقوم بالاحتفاظ با نواع الفا كهة الموجودة فى الصيف بتقعد عام والله دى عندى من السنه الى فاتت طريقة الحفظ /
    #1- نقوم بتقطيع الفا كهة الى ارباع ثم نقوم بوضع ماء وسكر على النار حتى يغلى ثم نعصر الليمون ثم نضع الفا كهة سواء خوخ او مشمش او تفاح فى الماء المغلى ثم نقوم بنشله سريعا وتركه ليبرد ثم نقوم بتعبئته فى اكياس مع وضع المحلول السكرى معه اى توزيعه على الاكياس المحفوظة وعند استخدامه نقطعه حسب الرغبه وعملى احلى فروت سلاط كما هو مبين بالشكل






    [​IMG]



    وزينيه بالشكولاته الفرماسيه او الكريم شانتيه

    #ناتى لتجميد الفا كهة مثل المانجو او الجوافة او #البرتقال



    [​IMG]



    نقوم بعصر البرتقال بطريقة يدوية او المعصرة الكهربا ئيه وتعبئته فى اكياس وهو عصير نقى وعند الاستخدام نضيف له الماء والسكر وضربيه فى الخلاط

    #والمانجو والجوافة نحتفظ بهم على حالتهم فى اكياس فى الفريزر وعند الاستخدام نا خذ الما نجو نضعه تحت الماء لحظات ثم نقوم بتقشيرها سريعا وهى متجمدة وتقطع شرائح وتوضع فى الخلاط مع السكر
    ##ملحوظة/عند تخزين المانجو نخزن الما نجو الزبديه وليس السكرى لان السكرى بيكون خفيف فى العصير ولونه فاتح اما الزبديه بيكون لونها محمر
    #عند استخدام الجوافة بعد التجميد تقطع وهى متجمدة وتوضع فى الخلاط مع وضع الماء واللبن والسكر او الماء وعصير الليمون والسكر

    ###يمكن الاحتفاظ بالفرولة على حالتها الطبيعيه فى اكياس لحين استخدامها

    7- اما المعجنات مثل فطير الحبايب او المخبوزات الاخرى نحتفظ بها فى الفريزر وعند استخدامها توضع فى صنية وتدخل الفرن مع تهدئة النار عليها






    [​IMG]




    ارجو ان ينال هذا الملف اعجابكم وتقديركم

     
  2. السندباد

    السندباد Active Member



    كوتـي

    موضوع جميل

    دمتي بـ خير

    :

    :


    أنآ افتكرتك قصدك على الطوآرئ

    بتآع أمن الدولة


    40ايجى5

    :

    :

    :





     
  3. MohameD

    MohameD .:: C.E.O ::. طاقم الإدارة

    انا بحب الزنقة الى بالشكل دة

    هــهــهــهــهــهــ


    والله ياكوتى روعة

    تسلم ايديك ياعسل
     
  4. coty

    coty Member

    40ايجى540ايجى540ايجى5ههه

    شكرا سندباد نووووووووورتنى

    40ايجى5
     
  5. coty

    coty Member

    طب كويس انها عجبتك يامحمد

    تســـــــــــــلم ... 40ايجى5
     
  6. FirstMan

    FirstMan Active Member

    رد: ملف الطوارئ

    تسلم ايدك اختي
     
  7. قمر

    قمر Active Member

    رد: ملف الطوارئ

    موضوع جميل
    40ايجى5
     
الوسوم: