ملف الطوارئ والزنقات

الموضوع في 'منتدى ايجى نت العام' بواسطة لسه بحلم ببكره, بتاريخ ‏6 أكتوبر 2010.

  1. [​IMG]





    [​IMG]



    حرصا على راحتكم فكرت فى عمل هذا الموضوع يارب تنالو النفع والفائدة منه وقررت تسميته بملف الطوارئ و الازمات والسبب فى هذه التسمية هو انه لايخلو منزل من منازلنا من دخول ضيف مفاجئ فلابد من الاستعداد الدائم وهذه هى الطرق يا اعزائى

    ناتى لمفاجئة الغداء 40ايجى540ايجى5
    1-طبعا كلنا بنعمل محاشى سواء عنب او كرنب وبيفضل عندنا بواقى محاشى تعالى اقولك ازاى تعينيها لوقت الحاجة او الزنقة
    شوفى يا جميل بتحضرى كيس نايلون وترصى فيه المحشى
    فى الفريزرلوقت الحاجة اليه مع عدم وضعه بصورة عمودية ولكن بطريقة راسيةحتى يكون سهل اخراجة ولايا خذ حيز فى الفريزر
    وعند استخدامه نحضر الحلة ونضع بها جزر شرائح وطما طم شرائح وفلفل اخضر شرائح


    ثم نقوم برص المحشى سواء كان كرنب او ورق عنب زى ماتكونى لسه بتحشيه بالضبط حتى تمتلئ الاناء او نفاذ الكمية

    ثم يرفع على النار حتى يسخن الاناء ثم نهدئ النار شعرة ونتركه حتى يسخن بدون وضع مرقة او ماء طبعا كل ده وهو متجمد متتركهوش لما يفك والله بيكون زى مكونى عملاه حالا ومتعرفيش تفرقيه

    2-بنعمل نفس الطريقة مع المكرونة البشاميل والجلاش الحادق يرص فى الكيس بطريقة افقية ويوضع فى الفريزر وعند استخدامه يرص فى الصنيه وهو متجمد ويدخل الفرن ويهدئ عليه النار حتى يسخن الجلاش او البشاميل

    3-
    يمكن الاحتفاظ بالسمك منظف ومحشى بالثوم والملح والكمون والكارى والشطة والفلفل الاخضر ونتركة فى الفريزر لعند استخدامه

    ##ملحوظه ##عند قليه لاتتركيه حتى يفك ولكن حتى يتفكك عن بعضه فقط وغطيه بالدقيق وقليه مباشرة سوف يصبح مثل الطا زج
    4- عند حفظ الطيور فى الفريزر قومى بحشوها بماتحبى من (بصل او ارز او فريك ) وعند استخدامها ضعيها مباشرة فى الاناء وهى متجمدة مع تشويحها بملعقة سمن بلدى ومستكة وحبهان ثم ضعى الماء عليها حتى تنضج




    اما با لنسبة لزنقات العشاء او الافطار ممكن نحتفظ بالبليلة فى اكياس لوقت الحاجة اليها ممكن تقعد مدة طويلة جدا
    -ممكن الاحتفاظ بكيس من الفول المدمس لوقت الحاجة اليه فى الفريزر ثم يرفع على النار مع قليل من الماء حتى يفك
    - يمكن الا حتفاظ بكيس من اللبن فى الفريز لوقت الحاجة اليه ممكن اللبن يقعد فى الفريزر اكثر من6 شهور

    يمكن الاحتفاظ بقطعة من جبن الثلاجة فى الفريزر لوقت الحاجة اليها



    -نيجى بقة للعصائر لزوم التحيه بقة40ايجى5هه

    نقوم بالاحتفاظ با نواع الفا كهة الموجودة فى الصيف بتقعد عام والله دى عندى من السنه الى فاتت طريقة الحفظ /
    #1- نقوم بتقطيع الفا كهة الى ارباع ثم نقوم بوضع ماء وسكر على النار حتى يغلى ثم نعصر الليمون ثم نضع الفا كهة سواء خوخ او مشمش او تفاح فى الماء المغلى ثم نقوم بنشله سريعا وتركه ليبرد ثم نقوم بتعبئته فى اكياس مع وضع المحلول السكرى معه اى توزيعه على الاكياس المحفوظة وعند استخدامه نقطعه حسب الرغبه وعملى احلى فروت سلاط كما هو مبين بالشكل


    وزينيه بالشكولاته الفرماسيه او الكريم شا نتيه



    #ناتى لتجميد الفا كهة مثل المانجو او الجوافة او #البرتقال

    نقوم بعصر البرتقال بطريقة يدوية او المعصرة الكهربا ئيه وتعبئته فى اكياس وهو عصير نقى وعند الاستخدام نضيف له الماء والسكر وضربيه فى الخلاط

    #والمانجو والجوافة نحتفظ بهم على حالتهم فى اكياس فى الفريزر وعند الاستخدام نا خذ الما نجو نضعه تحت الماء لحظات ثم نقوم بتقشيرها سريعا وهى متجمدة وتقطع شرائح وتوضع فى الخلاط مع السكر
    ##ملحوظة/عند تخزين المانجو نخزن الما نجو الزبديه وليس السكرى لان السكرى بيكون خفيف فى العصير ولونه فاتح اما الزبديه بيكون لونها محمر
    #عند استخدام الجوافة بعد التجميد تقطع وهى متجمدة وتوضع فى الخلاط مع وضع الماء واللبن والسكر او الماء وعصير الليمون والسكر

    ###يمكن الاحتفاظ بالفرولة على حالتها الطبيعيه فى اكياس لحين استخدامها

    7- اما المعجنات مثل فطير الحبايب او المخبوزات الاخرى نحتفظ بها فى الفريزر وعند استخدامها توضع فى صنية وتدخل الفرن مع تهدئة النار عليها


    منقول لعيونكم


    [​IMG]
     
  2. حودة الصعيدى

    حودة الصعيدى Active Member

    شكرا لسة بحلم ببكر
    ملف رائع
    40ايجى540ايجى5
     
  3. مجهود رائع تسلم ايدكـ
     
  4. 40ايجى540ايجى5
    مشكور وتسلم ايدك
    تقبل تحياتى
    40ايجى540ايجى5
     
  5. FirstMan

    FirstMan Active Member

    رد: ملف الطوارئ والزنقات

    تسلم ايدك على الملف الجميل اختي
     
  6. قمر

    قمر Active Member

    رد: ملف الطوارئ والزنقات

    40ايجى5
    تسلم الايادى