وجبات سهلة التحضير بالصور

الموضوع في 'منتدى ايجى نت العام' بواسطة لسه بحلم ببكره, بتاريخ ‏6 أكتوبر 2010.

  1. [​IMG]


    البطاطس باللحمة علي الطريقه المكسيكيه





    [​IMG]




    المقادير


    بطاطس متوسط الحجم
    لحم مفروم
    بصل مفروم
    معجون الطماطم
    بهاراتك المفضله
    فلفل حار مفروم
    ملح ( حسب الرغبة )
    زيت





    * كمية المقادير تعتمد على عدد الأشخاص








    طريقة العمل



    1- نغسل البطاطس بقشرتها ونجففها من المويه
    2- نلف البطاطس بقصدير ونشويها بالفرن لما تستوي
    3- عشان نسوي اللحمه المكسيكية نحمر البصل بشوي زيت ثم نضيف اللحمه ونقلبها لحد ماتستوي ثم نضيف معجون الطماطم وكمية بسيطة من المويه الحارة ونتركها على نار متوسطة لحد ماتتسبك
    4- نضيف بهارات ، الفلفل والملح ونقلبها لحد ماتصير صلصة اللحم كثيفه مره
    5 - لما يستوي البطاطس نفك عنها القصدير ونفتحها بالسكين ونحشيها باللحم
    6- آخر حاجة نرش عليها أي نوع من الجبن ويتقدم وبالعافية








    البطاطس بالبروكلي والمشروم




    [​IMG]





    مقادير



    [​IMG]



    بطاطس صغيروونه مره
    فطر طازج
    بروكلي
    كزبرة طازجة مفرومة
    بقدونس مجفف
    بصل وثوم مجفف
    عصير ليمون
    جبن بارميزان مبشورة
    ملح و فلفل أحمر باودر( حسب الرغبة )
    زيت زيتون




    * الكمية تكفي تعتمد على عدد الأشخاص



    [​IMG]




    أول شئ نغسل البطاطس كويس ثم نسلقها بالمويه والملح لحد ماتستوي
    ثم نحمرها بشوي زيت زيتون




    [​IMG]



    نضيف البروكلي بعد غسله وتجفيفه من المويه
    ونضيف الفطر ونقلبهم لمدة دقيقتين
    وآخر خطوة نضيف كل المنكهات من ( ملح ، عصير الليمون ، فلفل بقدونس مجفف .. الخ ) ونقلبهم لمدة دقيقة ثم يقدم الطبق بعد رشه بجبن البارميزان




    [​IMG]




    شوربة البروكلي



    [​IMG]



    المقادير


    [​IMG]




    باقة صغيرة بروكلي
    6 أكواب مرق دجاج ( مملحه )
    كوب كريمة خفق
    خبز محمص بالثوم






    طريقة العمل



    [​IMG]



    1- نسلق البروكلي مع مرق الدجاج لمدة 5 دقايق
    2- ثم نخفق البروكلي بالخلاط الكهربائي لحد مايصير قوامها كريمي ونرجعها على نار متوسطة
    3- نغلي كريمة الخفق ثم نضيفها على شوربة البروكلي ونحركها كويس ثم نتركها على النار لمدة 3 دقايق





    .. وقت التقديم نجمل الشوربة بالخبز المحمص وبالعافية .






    [​IMG]





    سندوتش اللحمة البارده او الروست



    [​IMG]



    المقادير


    [​IMG]





    خبز بلدي دائري كبير الحجم
    طبق شرائح لحم عجل روست بيف
    ربع حزمة جرجير
    بصلة كبيرة مقطعة لجوانح طولية
    عصير ليمونة
    مطري اللحوم
    ملح ( حسب الرغبة )
    أي نوع من صوصات الساندويتش
    زيت زيتون








    طريقة العمل




    [​IMG]



    نقطع الخبز طولي ونحمرها من الجهتين بآلة الخبز




    [​IMG]




    1- نغسل الجرجير بعد مانقطف أوراقه ونتركه ينشف من الموية
    2- نقلي البصل بزيت لحد مايتحمر ثم نصفيه من الزيت
    3- ندق اللحم بمدق الخاص باللحوم ثم نتركه ينقع بعصير الليمون ، الملح ، مطري اللحوم لمدة ساعة ثم نشويه بنفس آلة الخبز







    [​IMG]



    لعمل الساندويتش نجيب الخبز ونحط فوقها الجرجير ثم شريحة من الروست بيف المشوي ثم الصوص وآخر شئ البصل ثم نغطيها بطبقة ثانية من الخبز





    ونقدمها وبالعافية



    [​IMG]



    ولو مفيش الة تحميص الخبز
    عادي علي الشواية مفيش مشكله.



    .











    سندوتش الفراخ


    [​IMG]




    المقادير


    [​IMG]



    كيس خبز
    طبق صدور دجاج مقطعة طولي
    بصلة متوسطة مقطعة جوانح
    باقة صغيرة خس

    صوص الصويا
    ملح (حسب الرغبة)
    ملعقة طعام من البقدونس ، ثوم ، بصل ( مجفف )
    زيت









    طريقة العمل






    بتيفال نقلي الدجاج بشوي زيت لحد مايستوي ويبدأ يتحمر نضيف ربع كوب صوص الصويا والملح ثم نقلبه لمدة دقيقتين




    تابعوني ​

    لسه مخلصتش



     

  2. بتيفال نقلي الدجاج بشوي زيت لحد مايستوي ويبدأ يتحمر نضيف ربع كوب صوص الصويا والملح ثم نقلبه لمدة دقيقتين


    [​IMG]



    نضيف البصل ، الثوم والبقدونس المجفف للدجاج ونقلبه لمدة دقيقتين




    نضيف البصل ونقلبه لمدة دقيقة ثم نرفعه عن النار ونبدأ بحشو الخبز مع إضافة الخس بعد غسله وتجفيفه كويس من الماء



    وبالعافية





    مكرونه بالجمبري


    [​IMG]



    المقادير



    [​IMG]





    علبة مكرونة من أي نوع
    كيس جمبري جامبو
    عصير ليمونة
    ملعقتين طعام كزبرة طازجة مفرومة
    ملعقة طعام بقدونس مجفف
    ملح و فلفل أسود ( حسب الرغبة )
    كوب جبن بارميزان مبشورة
    زيت زيتون





    طريقة العمل




    [​IMG]


    نشوي الجمبري بعد غسله وتتبيله بالملح والفلفل الأسود بقليل من زيت الزيتون لمدة دقيقتين






    نسلق المكرونة بمويه وملح وزيت ذرة لحد ماتستوي ثم نصفيها ونضيفها للجمبري ونقلبها
    ثم نضيف الليمون ، البقدونس ونرش شوي ملح ونقلبها كويس لمدة دقيقتين
    وقت التقديم نحط الجبن والكزبرة المفرومة ويقدم






    وبالعافية






    اسباجتي باللحمة المفرومه


    [​IMG]


    المقادير


    [​IMG]





    كرتون سباغيتي
    نصف كيلو لحمة مفرومة
    علبتين طماطم مقشره محفوظه
    3 ملاعق معجون طماطم
    ملعقة طعام ثوم مهروس
    بصلة مفرومة
    مكعبين ماجي
    ملعقة طعام زعتر بري
    ملح و فلفل أسود ( حسب الرغبة )
    جبن بارميزان
    زيت ذرة



    طريقة العمل





    [​IMG]


    نحمر البصل بشوي زيت لحد مايبدأ يتحمر نضيف الثوم ونقلبه
    نحط اللحمه ونحركها لحد ماتستوي وتشرب مويتها ثم نضيف عليها فلفل اسود وشوي من الملح ونقلبها لمدة دقيقة
    ثم نضيف الطماطم ، معجون الطماطم والماجي ونحركها بشوكه لما تنهرس حبات الطماطم


    [​IMG]




    1- بعد ماتغلي نقصر النار ونترك اللحمه تتسبك لحد مايبدأ مويه الطماطم تتكثف ويصير قوامها مناسب ثم نضيف الزعتر البري ونقلبها
    2- بالنسبة للمكرونة نسلقها عادي بمويه حارة وشوي ملح وزيت ثم نصفيها بعد ماتستوي


    3- وقت التقديم نرش وجه السباغيتي بجبن البارميزان




    وبالعافية




    الجمبري المشوي بصوص الليمون


    [​IMG]




    المقادير

    [​IMG]




    كيس جمبري جامبو
    نصف علبة فطر طازج

    كوب كريمة خفق
    عصير ليمونة
    ملح ، فلفل اسود ( حسب الرغبة )
    ملعقة صغيرة بقدونس مجفف
    ملعقة طعام كزبرة طازجة مفروم
    ملعقة صغيرة بصل مجفف
    ملعقة طعام جبن بارميزان مبشور
    زيت







    طريقة العمل


    [​IMG]


    - نغسل الجمبري ثم نجففه من المويه كويس ونتبله بالملح والفلفل الأسود ثم نشويه مع الماشروم بعد مانقطعه أنصاف
    - طريقة عمل الصوص بتيفال نقلب الثوم الباودر والبصل المجفف بملعقة زيت لـ 15 ثانية ثم نضيف كريمة الخفق ولما تغلي نضيف عصير الليمون مع رشه ملح وبعد مانرفعه عن النار نضيف الجبن ونحركه


    [​IMG]





    وقت التقديم نصف الجمبري والماشروم بالطريقة اللي نحبها مع اضافه الصوص



    وبالعافية







    الفراخ علي الطريقة الصينيه


    [​IMG]


    المقادير


    [​IMG]





    طبق صدور دجاج مقطع لمكعبات متوسطة الحجم
    ربع كيس براعم الفاصوليا
    4 فصوص ثوم مقطع طولي
    ملعقتين طعام زنجبيل طازج مبشور
    3 حبات كوسا مقطعه أرباع بشكل طولي
    3 حبات جزر مقطع أرباع طوليه
    3 بصلات مقطعة لأرباع بشكل طولي
    حبة كبيرة فلفل رومي مقطعه لـ 8 أقسام
    ملعقتين طعام فطر مجفف مفروم
    كوب صغير بصل أخضر مفروم ناعم
    فلفل أحمر باودر وملح ( حسب الرغبة )
    ربع ملعقة صغيرة حلبة مطحونه
    ربع كوب صوص الصويا



    ربع كوب صوص المحار




    فلفل أخضر حار مفروم ( حسب الرغبة )

    ملعقة طعام نشاء
    زيت ذرة









    طريقة العمل






    [​IMG]




    نتبل الدجاج بـ ( الفلفل الأحمر ، الملح والنشاء ) ثم نقليه لحد مايبدأ يتحمر ثم نصفيه كويس من الزيت






    [​IMG]





    نقلي الثوم ، الزنجبيل والفلفل بملعقتين طعام زيت
    ثم نضيف الدجاج والفطر ونقلبه لمدة دقيقة ثم نضيف كوبين ماء حار ونتركهم يغلون على نار متوسطه 10 دقايق





    [​IMG]


    نضيف صوص الصويا بنوعيه ، الحلبة والخضار ونقلبهم ونتركهم على النار لمدة 5 دقايق ( وكل مازادت مدة الطهي راح تذبل الخضار وتتكثف الصلصة )


    [​IMG]




    وقت التقديم نضيف براعم الفاصوليا والبصل الأخضر ويتقدم الطبق




    وبالعافية


    [​IMG]
     
  3. حودة الصعيدى

    حودة الصعيدى Active Member

    كل دا
    شكرا لكى ولمجهودك المتميز
    دمتى بود
    وخالص تحياتى40ايجى5
     
  4. FirstMan

    FirstMan Active Member

    رد: وجبات سهلة التحضير بالصور

    شكرا اختي على الموضوع الرائع
     
  5. قمر

    قمر Active Member

    رد: وجبات سهلة التحضير بالصور

    وصفات جميلة
    تسلم الايادى