معمول تركي

الموضوع في 'منتدى ايجى نت العام' بواسطة ملك, بتاريخ ‏22 يناير 2011.

  1. ملك

    ملك Member



    معمول





    [​IMG]
    من الحلويات المشتهرة باالبلاد العريبة

    المقادير

    1500 جم دقيق​
    500 جم سمن​
    500 جم دقيق سميد​
    500 جم زبدة​
    150 جم سكر بوده​
    25 جم كربوناتو​
    2 بيضة​
    20 جم ماء​
    50 جم محلب​
    طريقة التحضير

    يضاف جميع المقادير ماعدا الدقيق ويخلط المقادير كلها حتى يصبح الخليط متجانس ثم يضاف الدقيق ويعجن وتترك لمدة ربع ساعة تقريبا​
    وبعد تقسم الى قطع فى حجم البيضة وتلف براحة اليدين وتشكل على شكل كورة مستديرة وتصنع فى الوسط فتحة باصبع اليد ويوضع ​
    بداخلها قليل من حبات الفسدق او اى صنف من المكسرات حسب الرغبةوتسد الفتحة باليد وتلف براحة اليدين على شكل بيضاوى وتوضع ​
    فى صينية جافة وتدخل الفرن فى نار هادئة حوالى 150 درجة مئوية وتطهى لمدة 10 دقائق وتكون لونها بعد ابيض سكرى وليس احمر ​
    اللون مثل باقى انواع البسكويت او الكعك وبعد ان تبرد ترش بالسكر البودره او تقدم كما هى وبالهنا​
    ملحوظة هامة

    ---------------
    بالنسبة لدقيق السميد هو الدقيق الخاص بعمل البسبوسة​
    الكربوناتو وهو من انواع المساحيق الخاص برفع العجين مثل بودر البيكنج بودر وهو يوجد لدى محلات العطارة ​
    بالنسبة للحشو مثل الفسدق او اى نوع من المكسرا يضاف عليها قليل من ماء الزهر وقليل من السكر الخشن وتفرك مع بعضها براحة اليد​
     
  2. MohameD

    MohameD .:: C.E.O ::. طاقم الإدارة

    رد: معمول تركي

    اشكرك ياملك على الموضوع والمجهود

    تحياتى
     
  3. FirstMan

    FirstMan Active Member

    رد: معمول تركي

    اسمه غريب

    شكرا ملك
     
  4. ملك

    ملك Member

    رد: معمول تركي

    يارب دايما المنتدى منور بوجودك ونشاطك
     
  5. ملك

    ملك Member

    رد: معمول تركي

    اللي اخترعوه اسموه كدا
    شكرا لمرورك
     
  6. قمر

    قمر Active Member

    رد: معمول تركي

    وصفه جميلة
    شكرا ليكى ملك
     
الوسوم: