البرازق

الموضوع في 'منتدى ايجى نت العام' بواسطة ملك, بتاريخ ‏22 يناير 2011.

  1. ملك

    ملك Member

    البرازق
    [​IMG]
    البرازق من حلوى السمسم والفستق اللذيذ

    المقادير:
    1000جم دقيق ابيض منخول​
    500جم سمن بلدى​
    250جم سكر بودره منخول​
    قليل من الفانيليا​
    2بيضة​
    ملعقة من البيكنج بودر​
    ربع ملعقة صغيرة من المستكة المطحونة والمحلب​
    سمسم ابيض​
    خطوات التحضير :
    يدك السمن باليد حتى يصير لونه ابيض ويضاف اليه السكر ويتابع الدعك حتى يصير الخليط هشا كالكريمة يضاف
    الدقيق تدريجا بعد نخله مع الاستمرار فى الدعك بالاصابع حتى تتكون عجينة ويضاف الفانيليا +والمحلب والمستكة
    والبيض
    تترك بالثلاجة لترتاح مدة ساعة وبعد تدعك باليد مرة اخرى وتقطع العجينة قطعا متساوية بحجم باليضة وترق بين الكفين
    على شكل اقراص مستديرة ويوضع فى الوسط قليل من الفستق ويرش على الحروف السمسم وبعد يضغط عليهم باليد حتى
    يلصق وترتب الاقراص فى صينية وتدخل الفرن حار مدة عشرة دقائق ويحمر سطحها
    الطهى:
    توضع فى فرن ذو درجة حرارة حاراى200 درجة تقريبا حتى تكسب اللون الوردى من اسفلها
     
  2. MohameD

    MohameD .:: C.E.O ::. طاقم الإدارة

    رد: البرازق

    اول مرة اسمع عنة

    تسلم ايديك ياملك
    فى انتظار جديدك
     
  3. ملك

    ملك Member

    رد: البرازق

    لو تسمع عن المبثوث
    بيتباع في افران الخبز
    اهو البرازق دا حاجة تشبهه بس طريقه مختلفه
    شكرا لمرورك
     
  4. FirstMan

    FirstMan Active Member

    رد: البرازق

    شكلها جميل خصوصا انها بالسمسم

    شكرا على المجهود
     
  5. ملك

    ملك Member

    رد: البرازق

    شكرا على مرورك الكريم
     
  6. قمر

    قمر Active Member

    رد: البرازق

    اول مرة اسمع عنه
    تسلم الايادى
     
الوسوم: