طريقة عمل الفايش الصعيدى او القراقيش

الموضوع في 'منتدى ايجى نت العام' بواسطة حودة الصعيدى, بتاريخ ‏5 مارس 2011.

  1. حودة الصعيدى

    حودة الصعيدى Active Member

    40ايجى5

    الفايش الصعيدى او القراقيش
    هو خطواته كتيرة وكل خطوة لازم تنجح .
    يالا اتفضلوا شوفوه وقولولي رأيك
    40ايجى540ايجى5
    الفايش الصعيدي

    40ايجى540ايجى5

    المقادير
    40ايجى540ايجى5

    هو يتميز انك ممكن تعمليه من غير مقادير معينة لكن أنا هاقول بالتقريب
    كيلو دقيق = 2 كوب زبدة أو سمن بلدي ويفضل السمن = حوالي لتر حليب
    ملعقة كبيرة كركم = 3 ملعقة سمسم = كوب سكر = ذرة ملح
    40ايجى540ايجى5
    الطريقة

    40ايجى5

    أول حاجة نعمل خميرة الحليب
    بأن نضع ملعقة سمسم في علبة أو برطمان

    [​IMG]
    نغلي كوب حليب ونضعه فور غليانه
    على السمسم اللي في العلبة

    [​IMG]
    نغطي العلبة بغطائها وتلف جديدا في قماش أو فوط مطبخ
    وتوضع في مكان لايصل اليه أي هواء

    كي تتخمر ويأخذ التخمير 24 ساعة في الصيف ويومين في الشتاء
    وأحسن وقت لعمله في

    الصيف أنا كنت كل كام ساعة أدفي فرن البوتاجاز واطفيها وأحطها ملفوفة بالقماش علشان تختمر .
    المهم بعد عناء اختمرت والنتيجة بتكون يتكون قرص على وجه الحليب اللي في العلبة
    بيكون واضح انها في حالة تخمر مثل ذلك
    [​IMG]
    نيجي بقى نعمل عجينة الخميرة
    حوالي 2 كوب دقيق تقريبا نضع عليهم الخميرة
    ونعجنهم ونغطيها ونتركها حتى تختمر وبيختلف

    وقت التخمر حسب الجو .
    [​IMG]
    هنا بعد التخمر
    [​IMG]
    دلوقت الخميرة جاهزة نبتدي بقى عمل العجينة
    نضع باقي الحليب مع الزبدة أو السمن مع السكر والكركم على النار
    لتدفئته فقط
    [​IMG]
    نضع الدقيق في طبق العجن ثم يعجن بخليط الحليب
    وهو دافىء ويعجن ثم نضع الخميرة

    [​IMG]
    نعجن العجين جيدا حتى تختفي الخميرة هكذا وتترك حتى تختمر
    [​IMG]
    بعد أن تختمر تكون هكذا
    [​IMG]
    تدهن الصواني بالسمن جيدا ثم تشكل اما أصابع هكذا
    وكل مرة تدهن اليد بالسمن جيدا

    [​IMG]
    أو تعمل قرص هكذا
    [​IMG]
    وتترك برضة لتختمر
    ثم نسخن الفرن جيدا على 220 ثم نضع الصينية
    وبعد أن تنضج وتحمر نقلبها

    ولأننا متوصيين بالسمن فهي تتفكك بمجرد ماتنقلب
    [​IMG]
    وهنا بعد مافككتها
    [​IMG]
    يرص مرة تانية بالشكل ده وتوضع
    في فرن هادي حتي تحمر وتتحمص

    [​IMG]
    وفي النهاية دي القرص خليتها طريه
    ممكن ناكل بيها جبنة وعسل وقشطة

    [​IMG]
    ودي أصابع الفايش بعد التحميص
    [​IMG]
    أخيرا اتعمل وخلص
    يارب يكون عجبكم أنا عارفة ان فيه ناس تسمع عنه بس
    أو ناس ماتعرفهوش ايه

    رأيكم بقى أنا في انتظار آرائكم.
    40ايجى5
    ملحوظة :
    لاتضاف أي خميرة غير خميرة الحليب حتى لا يتغير الطعم.
    معلومة أحب أضيفها أنا عملت 2 كيلو وتعبت كده عندنا في
    الصعيد بيعملوا 20 كيلو وزيادة وبيبقى خزين يعتمدوا عليه

    في الفطار أكثر من أي شيء

    وبالف هنا وعافية على قلوبكم
    40ايجى540ايجى540ايجى5
     
  2. MohameD

    MohameD .:: C.E.O ::. طاقم الإدارة

    رد: طريقة عمل الفايش الصعيدى او القراقيش

    الله عليك ياصعيدى
    ولا عشان انتا وهو من بلد واحدة

    40ايجى5

    تسلم الايادى ياعسل
    ولسة ضارب دلوقتى كباية شاى معاه
    40ايجى5
     
  3. ملك

    ملك Member

    رد: طريقة عمل الفايش الصعيدى او القراقيش

    الفايش الصعيدى طعمه رائع
    لكن متعب جداااااااااااااااا
    انا افضل اشتريه جاهز ولا انى اعمله
    كفايه تقطيعه
    دا ولا الاشغال الشاقه في لمان طره
     
  4. ملك

    ملك Member

    رد: طريقة عمل الفايش الصعيدى او القراقيش

    الفايش الصعيدى طعمه رائع
    لكن متعب جداااااااااااااااا
    انا افضل اشتريه جاهز ولا انى اعمله
    كفايه تقطيعه
    دا ولا الاشغال الشاقه في لمان طره
     
  5. قمر

    قمر Active Member

    رد: طريقة عمل الفايش الصعيدى او القراقيش

    الخطوات كلها صحيحه
    والصور تفتح الشهيه
    واضح ان طعمه هيكون رائع
    شكرا لك
    بارك الله فيك