===================================== الصلصة الفرنسية **************** المقادير: معلقة متوسطة خل +معلقة متوسطة عصير ليمون+2 معلقة كبيرة زيت+ملح – فلفل الطريقة ضعى كل المقادير مع بعض فى برطمان ورجية كويس جدا وكدة حتكون جاهزة لوضعها اى وقت على السلطة تتبيلة للسلطة بدبس الرمان *************************** المقادير: 3 ملاعق كبيرة دبس الرمان+3 ملاعق كبيرة زيت زيتون+1 ملعقة زعتر+عصير 1/2 ليمونة الطريقة اخلطى كل المقادير مع بعض وضعيهم على السلطة او ضعيهم فى برطمان لحين الاستخدام الـــــزبـــــــــــادى ***************** المقادير: كيلو لبن حليب+1 زبادى الكبيرة+اكواب بلاستيك او ماكينة الزبادى المخصوصة الطريقة شغللى الفرن لحد ما يدفى ثم اطفيه وسيبيه مقفول اغللى الحليب وبعدين اطفى النار واتركية لحد ما يبقى دافى ( يعنى لما تحطى فية صباعك تقدرى تستحملى السخونة ) قلبى الزبادى بالمعلقة كويس لحد ما حتلاقيها بقيت ناعمة ضعيها على الحليب واضربيها فى خلاط ضربتين صبيه فى الاكواب وضعى الاكواب فى صنيه بها ماء مغلى ثم ضعيها فى الفرن المطفى اللى سبق ودفناه لمدة 4 او 5 ساعات ثم ضعية فى الثلاجة او ضعية فى ماكينة الزبادى وغطيها وشغليها لمدة 4 ساعات او حسب تعليمات الماكينة سلطة الزبادى ************** المقادير: زبادى _ 2فص ثوم ناعم جدا _نقطتين خل نقطتين عصير ليمون الطريقة: قلبى الزبادى بالملعقة كويس حتلا قية بقى ناعم ضعى علية الثوم والخل والليمون و زرة فلفل اسود ناعم تقلبى كلة بالملعقة و تصبية فى الطبق . ممكن تزوقية بحلقات خيار او تحطية فيها شرائح رفيعة خيار و ممكن رشة نعناع سلطه بابا غنوج: ***************** المقادير: ربع كليو باذنجان أسود كبير+نصف كوب طحينه و بقدونس مفرى+ثلاثه ملاعق زيت+أربعه ملاعق كبيره من الخل+ثلاثه فصوص ثوم و ملح وكمون و شطه حسب الرغبه الطريقة: يشوى البذنجان و يقشر ويهرس ناعما، يدق الثوم مع الملح و الكمون و يضاف إلى الطحينه و يقلب وعصير ليمون يضاف الباذنجان و قليل من الشطه و يقلب جيدا و يزين بالبقدونس الفروت سلاط (سلطة الفواكة ) ***************************** المقادير: فراولة - موز - تفاح -برتقال بسرة -سكر - كريم شانتية - ايس كريم الطريقة : اغسلى الفراولة كويس و شيلى العنق الاخضر بتاعها . اذا كانت الوحدات صغيرة خليها زى ما هيا و ازا كانت كبيرة قطعيها نصين او حلقات رشى عليها سكر كتير و اركنيها على جنب حتلاقيها بتنزل العصير الاحمر بتاعها كتير قشرى الموز و قطعية شرائح مدورة وحطية على طول مع الفراوله علشان ما يسودش قشرى البرتقالة و قطعيها مكعبات و حطيها عليهم براحتك ممكن تقشرى التفاح وممكن لا و تقطعية برضة مكعبات و تحطية معاهم و تقلبى كلة مع بعض ممكن افتح علبة كومبوت اناناس او كريز او خوخ و اقطعهم برضة قطع و اضيفهم على الفاكهة بتاعتى اضعهم فى الثلاجة يسقعوا و الفاكهة حتنزل مايتها وحيتجانسوا مع بعض عند التقديم ازا كانت المناسبة عيد ميلاد مثلا اصبه فى طبق غويط و اجملة بوردات الكريمة و اجمل فى كل وردة كريزة صحيحة واذا كان عاندى للضيوف اصبه فى كاسات و اجمل بنفس الطريقة او ممكن اضع معلقة كبيرة كريمة على كل كاس و اقلب و اخلط الكريمة بالفاكهة و بعدين بالمعلقة المخصوص بتاعة الايس كريم اعمل كرة (بولة ) ايس كريم على وش الكاس و ممكن ارش رشة مكسرات مفرومة حسب الرغبة ملحوظة : اذا قطعتى الموز قبل وضعة على الفراولة بفترة اعصرى علية نص ليمونة عشان ما يسودش ازا اضفتى للمكونات علبة كمبوت ممكن تحطى من العصيراللى فى العلبة على الفاكهة و تقلبى كويس سلطة الخرشوف ***************** المقادير: 4 عدد خرشوف مسلوق وبارد+نصف كوب طحينه +1 ملعقه كبيره زبادي+ملح - فص ثوم أو رشة ثوم بودره+1 ملعقة كبيره عصير ليمون + 1 ملعقة كبيره خل +قليل من الشطه ( حسب الرغبه )+ملعقه كبيره زيت زيتون أو ذره الطريقة: نهرس في الخلاط الخرشوف مع الطحينه والملح والخل والليمون والثوم ونضبط قوام السلطه بقليل من الماء لو إحتجنا نضع السلطه في طبق التقديم ونضع الشطه والزيت علي الوجه سلطة خضراء بالحمص ********************** المقادير: حمص مسلوق +خيار - طماطم – خس – ملح – عصير ليمون +ربع كيس مكرونة صغيرة (ميرمرية أو قوقعة ) الطريقة: - نسلق المكرونه بماء وملح ونشطفها بالماء البارد و نصفيها .- ونقطع الخس والخيار الطماط قطع متوسطة الحجم - ثم نخلط كله مع بعض ونضعالحمص والليمون والملح و المكرونة سلطة حمص *************** المقادير: حمص مسلوق+طحينة حوالى 3 معالق كبيرة +ملح - فلفل - كمون - عصير ليمون - 3 فصوص ثوم – م ك خل - زيت زيتون الطربقة نعمل الطحينة كطريقة سلطة الطحينة اننا نفكها بالماء لحد ما تنعم و تسيل و بعدين نضيف لها كل المكونات اللى عندنا نهرس الحمص كويس بالشوكة او نضربة فى الكبة بس يكون خشن شوية نضع الحمص على سلطة الطحينة ونقلبهم كويس لحد ما يندمجوا مع بعض ثم نضعهم فى طبق التقديم و على الوش نقطتين زيت زيتون و بالهنا و الشفا طريقة تحضير الطحينه فى البيت ******************************** المقادير: 1 كوب سمسم أبيض+نصف كوب دقيق أبيض+نصف كوب زيت ذره الطريقة: - اطحنى السمسم كويس فى الكبة ثم يوضع فوقه الدقيق و يطحنان برضةمعا جيدا وبعدين تحطيهم فى طبق و بعدين تبدئى تضيفى الزيت بالتدريج يعنى سرسوب (زى ما بنعمل المايونيز )مع التقليب حتى يصبح الخليط ناعم و يشبه الكريمه . كدة يبقى خلاص -حطيها بقى فى برطمان بلاستيك فى الثلاجه لحين الاستخدام و بالهنا و الشفا سلطة الطحينة (مثل المطاعم) (السر فى المياة المغلية) ################################# المقادير: علبة طحينة الصغيرة +فصين ثوم صغيرين+ملح – شطة +خل +عصير ليمونة +حوالى 2.5 ك ماء الطريقة فرغى الطحينة من العلبة البلاستيك وضعيها فى طبق غويط ضعى الماء فى حلة واغلية كويس قوى اول ما تطفى النار على الماء نزلى الماء وهو بيغلى على الطحينة وقلبى بايدك التانية بسرعة لحد ما توصلى للسمك اللى بتشتريها من المطاعم (بتكون اخف من بتاعة البيت ) وعموما هى مش حتاخد اقل من الكوبايتين ونص ماء ابتدى حطى عليها الثوم المهروس كويس وظبطى الملح واهم حاجة لسعة الشطةاللى بتبقى فيها دى مهمة (هى مش بتبقى حراقة هى بتدعى بس لسعة) وتحطى الخل وبرضة ما بيقلش عن 4 معالق كبيرة (تظبيطة الحدق والطعم عليكى) واخلطيهم كويس ولما تبرد حتلاقيها نفس طعم المطاعم الكاتشاب ************ المقادير: كيلو طماطم متسبكة+2 م متوسطة نشا+2 م ك سكر(حسب الرغبة)+فص ثوم مفروم+2 م ك خل الطريقة: نصفي عصير الطماطم علي نار هادئة ونضيف اليه كل المقادير ونتركها تبرد ثم نحطها في برطمان ونحتفظ بيها في الثلاجة وكل واحدة وزوقها يعني انا بحب ازود الخل والسكر شوية زيدي او اننقصي براحتك ملحوظات مهمة جدا قبل عمل التومية 1- يجب ان تستخدمى الخلاط (الكيتشن ماشين )لانها عايزة ضرب جامد ومستمر 2- لازم تفصلى الصفار عن البياض كويس 3- لازم لازم لازم يكون البيض بنفس درجة حرارة الزيت بمعنى ازا كان البيض محطوط فى الثلاجة يبقى تحطى الزيت زيه فى الثلاجة قبل عمل التومية علشان ماتفصلش منك 4- لازم عند وضع المقادير فى الاول يكون لمدة 10 ثوانى بس اى تعدى من 1 ل 10 5- ما تطفيش الخلاط خالص طول ما احنا شغالين فى العمل و بنفس القوة و السرعة 6- اذا عملتى الثومية بالبياض لوحدة خلاص 7- لكن ازا عملتى التومية بالصفار لوحدة تتبعى نفس الطريقة هى هى لكن بعد ما تخلصى لتر الزيت فى الاخر وقبل ما تطفى الخلاط تضيفى على التومية معلقة كبيرة زبادى بلدى عشان يبقى لونها ابيض مش اصفر 8- ازا كنتى عايزة كمية حلوة نعمل التومية بالصفار لوحدة و بعد ما تخلصيها و تشيليها نعمل تومية بالبياض لوحدة و بعدين تحطى الكمية دى على الكمية التانية و تخلطيهم مع بعض و بالهنا و الشفا التومية *********** المقادير: 5 بيضات +زرة ملح +معلقة اكل زيت زرة +2 فص ثوم بلدى +1/2 ليمونة كبيرة او ليمونة صغيرة+1 لتر زيت زرة الطريقة: نفصل الصفار عن البياض تماما - نضع فى الخلاط البياض + زرة الملح + معلقة الزيت + فصين الثوم + نص الليمونة - شغلى الخلاط على اسرع درجة و عدى 1-2-3-4-5-6 -7-8-9-10 - والخلاط شغال زى ماهو وعلى نفس الدرجة العالية ابتدى نزلى لتر الزيت على هيئة سرسوب رفيع برفع الفتلة وما يتقطعش لحد ما تخلصى الزيت كلة وتلاقى التومية مسكت- ملحوظة : ارجو قراءة الملحوظات كويس جدا قبل البدء فى العمل الزيت لازم يكون زيت زرة مش زيت زيتون طريقة أخرى للتوميه ********************* المقادير: كوب زبادي +بطاطس مسلوقه ( في حجم حوالي 2 بيضه )+ملعقه كبيره مايونيز+ملعقه كبيره زيت ذره+فص توم صغير - رشة ملح - ملعقه صغيره خل الطريقة: أمزج جميع المكونات في دورق الخلاط .. إلي أن ينعموا تماما أختبر القوام لو تقيل شويه أضيف زبادي ولو خفيف يبقي محتاج بطاطس طريقة أخرى للثومية *********************** التوميه ليها عدة طرق .. وكلها طعمها حلو 1 - الطريقه الأولي السريعه :ملعقه كبيره مايونيز + ملعقه كبيره زبادي + رشة ثوم بودره ( يقلبوا جيدا ) 2 - الطريقة الثانية :كوب بطاطس مسلوقه ومهروسه + ملح +كوب ماء + 2 ملعقة نشا+نصف كوب زبادي+ملعقه صغيره ثوم مفروم + ملعقه صغيره عصير ليمون+ندوب النشا في الماء ونرفعها علي النار إلي أن تتخن .. ونتركها تبردنضع جميع المكونات في الخلاط مع القليل من الزي سلطة الجبنة البيضاء *********************** المقادير: ربع كيلو جبنة بيضاء – 2 خيار – 2 طماطم – ورقتين خس – ملح –معلقة كبيرة عصير ليمون – معلقة صغيرة زعتر الطريقة: قطعى الجبنة مربعات صغيرة نغسل الخس و الخيار و الطماطم و نقطع كله مربعات صغيرة نضع الجبنة عليهم و نخلطهم ببعض بالراحة علشان تفضل الجبنه محتفظة بشكلها نخلط الملح و الزعتر وعصير الليمون بالمعلقة و نضعهم على السلطة ونخلطهم سلطة البطاطس ***************** المقادير: 2 بطاسطاية كبيرة مسلوقة – 2 معلقة زيت زيتون – معلقة كبيرة عصير ليمون – فص ثوم – 2 معلقة كبيرة بقدونس مفروم – بصلة متوسطة مبشورة – ملح وفلفل – ربع كوب زيت زرة الطريقة نقطع البطاطس المسلوقة مكعبات نضع الزيت الزرة على النار ونضع علية البصل و الثوم لحد ما يحمروا نضع عليهم البطاطس و الملح و الفلفل و نقلبهم بالراحة بالمعلقة وطى النار و سيبيهم شوية حوالى 10 دقائق وبعدين شيليهم من على النار وضعيهم فى طبق مع نص مقدار البقدونس اخلطى الليمون بزيت الزيتون كويس وبعدين صبيهم فوقهم و عليهم نص البقدونس التانى سلطة الفراخ *************** المقادير: صدر فرخة مسلوق ( ممكن لو كان بايت )- نص كيس مكرونة اى نوع ماعدا الاسباجتى – 4 معالق كبيرة مايونيز – ملح وفلفل – معلقة كبيرة عصير ليمون – بطاسطاية مسلوقة و مقطعة مكعبات – جزرة مبشورة الطريقة نسلى الصدر الى خيوط متوسطة او مربعات صغيرة ثم ضعى صدر الفرخة المقطع على البطاطس مع الجزرة المبشورة مع المكرونة المسلوقة واخلطيهم كويس ضعى الملح والفلفل و الليمون على المايونيز و اخلطيهم كويس وبعدين نصبهم على خليط الفراخ و تقلبى كلة مع بعضة سلطة البقدونس ***************** المقادير: 3 حزمة بقدونس – 2 بصلة متوسطة – ربع كوب زيت زيتون – نص كيلو طماطم – عصير لمونتين – ملح وفلفل الطريقة اغسلى البقدونس كويس وبعدين خرطية بالسكينة مش رفيع نغسل الطماطم ونقطعها مربعات صغيرة نقشر البصل ونقطعة رفيع . نحط البقدونس على الطماطم على البصل ونقلبهم اخلطى عصير الليمون مع زيت الزيتون مع الملح والفلفل وبعدين حطيهم على السلطة سلطة الخيار باللبنة *********************** المقادير: 3 معالق لبنة – 2 كوب زبادى – فصين ثوم مهروسين – 2 خيارة – ملح الطريقة اغسلى الخيار وقشرية و ابشرية بالمبشرة ورشى علية رشة ملح ضعى الثوم و الزبادى و اللبنة فى الخلاط لمدة 2 دقيقة او فى المضرب اليدوى نضع الخيار فى الخليط و يقلب حيدا (السلطة دى جميلة مع المشاوى) التبوله ********* المقادير: نصف كوب برغل+2 طماطم كبيره+1 بصله كبيره+2 كوب بقدونس مقطع ناعم بالسكين+نصف كوب نعناع أخضر مقطع ناعم بالسكين+حوالي ربع كوب عصير ليمون+حوالي ربع كوب زيت زيتون+ملعقه صغيره ملح الطريقه نقطع الطماطم والبصل مربعات صغيره ونخلطها مع البقدونس والنعناع نغسل البرغل جيدا وأفضله جامد بدون نقع وأضيفه عليهم أضع مكونات التتبيل الزيت والليمون والملح في برطمان وأغلقه وأهزه بقوه حتي تمتزج المكونات .. وأتبل بها التبوله سلطه البطاطس ****************** المقادير: نصف كيلو بطاطس +2 ملعقة ك***ه خضراء مقطعه بالسكين ناعم+2 ملعقة مايونيز +1 ملعقة زبادي+1 ملعقه زيت ذره الطريقه أقشر البطاطس وأقطعها مكعبات صغيره أسلقها في صينيه أومقلايه واسعه بها ماء وملح وأراعي أن تكون جامده ولا تتفتت بعد أن تبرد تماما ..أضيف الك***ه أدعك المايونيز مع الزبادي وأضيفهم للبطاطس .. وأقلب بخفه سلطة الفاصوليا البيضاء ************************ المقادير: 1/4كجم فاصوليا بيضاء +1 بصله متوسطه+1 جزره متوسطه+1 فلفله حلوه+1 طماطم +ملح - خل - ليمون - زيت ذره الطريقة ننقع الفاصوليا في الماء لمدة يوم ثم نغير الماء ونسلقها نقطع البصله والفلفله والطماطم قطع صغيره ونبشر الجزره ونضيفهم للفاصوليا بعد أن تبرد نتبل بمكونات تتبيل السلطه نضع مكونات التتبيل ( الليمون والخل والزيت والملح ) في زجاجه أو برطمان مغلق ونهزه بشده حتي تمتزج مكوناتها وتتخن .. ويستعمل لتتبيل معظم السلطات سلطة البنجر **************** المقادير: 1 كيلو بنجر +مكونات التتبيل ( ملح - ليمون - خل - زيت ذره ) الطريقه نسلق وحدات البنجرفي ماء وبعد أن تبرد نقشرها ونقطعها مكعبات صغيره نتبلها بمكونات التتبيل ( الملح والخل والليمون والزيت ) ممكن وضع ثوم مفروم أو بودره علي السلطات .. حسب الرغبه سلطة الشبت ************** المقادير: حزمة شبت+1 طماطم كبيره+2 فلفل حراق+2 ملعقه كبيره طحينه+2 ملعقة زيت+ملح الطريقه بإستعمال الكبه .. نفري الفلفل والملح .. ثم نفري الشبت .. ثم الطماطم نضع المكونات في طبق ونقلب معها الطحينه ونضع الزيت علي الوجه ممكن مزج مكونات السلطه ناعمه أو خشنه .. وكل طريقه لها جمالها سلطة الفاصوليا الخضراء بالسكر ******************************* المقادير: نصف كيلو فاصوليا خضراء+1 كوب سكر + 1 كوب ماء+2 ملعقه كبيره مايونيز + 2 ملعقه كبيره كاتشاب+بصله متوسطه الطريقه نضع السكر والماء علي النار وبعد أن يغلي نضع عليه ملعقه صغيره عصير ليمون ونتركه يغلي قليلا نقطع الفاصوليا ونسلقها .. ثم نصفيها من الماء ونتركها تبرد نقطع البصله جوانح أو دوائر رفيعه نضع الفاصوليا والبصل طبقات في سلطانيه نغمرها بشربات السكر نمزج المايونيز والكاتشاب جيدا وقت التقديم .. ننشل كميه فاصوليا ونقلب عليها من خليط المايونيز والكاتشاب سلطة البسله والجزر ********************* المقادير: 1 كوب بسله +1 كوب جزر+2 ملعقة مايونيز الطريقه: نقطع الجزر مكعبات صغيره أكبر قليلا من البسله نسلق الجزر والبسله في ماء مملح .. ثم نصفيهم من الماء ونتركهم ليبردوا نقلبهم مع المايونيز الفتــــوش *************** المقادير: 3 عدد خيار +3 عدد طماطم +3 عدد فجل +3 بصل أخضر+1 عدد بصل ناشف +نصف ك نعناع +نصف ك بقدونس +ك خس +نصف رغيف شامي مقطع صغير محمص أو مقلي في زيت+خليط التتبيل ( ليمون - زيت زيتون - ملح - سماق )+رشة توم بودره الطريقة: تقطع جميع الخضروات قطع صغيرة يضاف الملح والزيت والليمون والسماق وتقلب بوضع الخبز عليها سلطة الكرنب ( الكول سلو ) ***************************** المقادير: نص كرنبه +2 جزرة مقشرة ومبشورة+2 معلقة سكر+2 معلقة خل+1/2ك كريمة لبانى (قشدة الخفق)+5 معالق مايونيز+ربع كوب حليب+ذرة ملح الطريقة نقطع الكرنب قطع صغيرة جدا نضع الجزر المبشور على الكرنب و نخلطهم ببعض فى طبق غويط نضع المايونيز + الكريمة اللبانى + الحليب + الملح + الخل + السكر ونقلبهم كويس جدا مع بعض نصب الخليط على الكرنب بالجزر ونقلبه كويس جدا لحد ما الخلطه تبقى فى الكرنب كله ضعيها فى اناء زجاجى او بلاستيك وضعى قطعة نايلون على وش الطبق ودخليها الثلاجة مايقلش عن ساعتين ملحوظة: كل ما تترك فى التتبيلة كل ما تبقى احلى انا بقطع الكرنب شرائح بالسكينة الكهرباء وبعدين بالمخرطة بتاعة الملوخية بتطلع حلوة احلى من الكبة سلطة الجمبرى *************** المقادير: كيلو جمبرى صغير مسلوق +3 معالق مايونيز – ورقتين خس الطريقة بعد ما نسلق الجمبرى ويبرد نقشرة نشيل خط الرمل اللى بيكون فى الضهر نضع المايونيز على الجمبرى ونخلطهم بالمعلقة نفرش فى طبق ورق الخس ونضع علية سلطة الجمبرى ونضع على جانب الطبق واحدة جمبرى بقشرها لتزيين الطبق سلطة الباذنجان **************** المقادير: 2 ثمرات باذنجان مقطعة و مقلية بشكل عادي+كيلو لبن رايب+3 فصوص ثوم مهروسين+ملح الطريقة خففي اللبن بشوية ماء و اخفقيه مع الثوم و الملح قطعي الباذنجان المقلي الى مربعات صغيرة و اخلطيه مع اللبن و قدميه ينفع مع الرز بالدجاج سلطة الباذنجان بالخبز المحمص ******************************* المقادير حبتين خبز عربي مقطع شرائح صغيرة+عدد 5 حبات باذنجان متوسطي الحجم+عدد 5 حبات مخلل خيار +ملعقتي طعام زيت زيتون+ملعقتي طعام عصير ليمون+ملعقة طعام خل+ملعقة شاي سماق+قليل من الملح+قليل من الفلفل الأسود+زيت للقلي الطريقة: يقطع الباذنجان إلى شرائح ويغلى في الزيت حتى يحمر ثم يوضع على ورق مطبخ لإمتصاص الزيت الزائد يتبل الباذنجان مع باقي المقادير ما عدا الخبز والمخلل ويترك لمدة ساعتين تقريبا يحمص الخبز في قليل من الزيت في وعاء التقديم توضع طبقة من خليط الباذنجان ثم طبقة من الخبز المحمص تكرر الطبقات حتى نفاذ الكمية يقطع المخلل إلى شرائح ثم توضع على سطح السلطة صلصةالطماطم الحارة ************************** المقادير: 2 حبة طماطم+2 بصلة كبيرة او وسط+بهارات (ملح\فلفل\شطة\بهارات)+2 معلقة طعام قرفة+كمية مناسبة من مكرونة لسان العصفور محمرة فى زيت وجاهزة+خل\زيت زيتون+1 فلفل حامى الطريقة:_ احضرى صينية فرن صغيرة وضعى فيها الطمام والبصلة زى ماهما بس طبعا مقشرة البصل وبندخلهم الفرن حوالى 10 دقايق لحد ما نحس انهم دبلوة بعد كدة نخلطهم بالخلاط مع اضافة كل البهارات السابقة معهم وشوية ماء او خل بس نضربهم ضربة واحدة بس مش كتير علشان ميبقاش عصير فى النهاية نضيف عليها لسان العصفور سلطة ال سوزن suzan (سلطة الفراخ بالكاتشاب) ********************************************* المقادير: فراخ بانية مقطعة مكعبات صغيرة ومسلوقة (العدد حسب الرغبة)+ملح\فلفل\بهارات\قرفة+ك مية مناسبة من الكاتشاب والمايونيز+ خيار مخلل مقطع قطع صغيرة جدا+زيت زيتون وقليل من الماء الطريقة:_ نضع الكاتشاب على المايونيز ويضرب معا فى الخلاط ولو كان تقيل ضيفى قليل من الزيت كلما احتاجت حتى يخف سمك الخليط ثم نضع باقى البهارات والملح والفلفل ممكن نضرب الخيار المخلل مرة واحدة سريعة بالخلاط ويوزع على الخليط حيدى طعم مقرمش جميل وحيكون مش ظاهر اخر حاجة نضيف الفراخ المسلوقة المايونيز *********** المقادير: 2 بيضه كامله (غير مفصوله)+1 م ك مسترده+1 م ك خل+عصير ليمونتين+ملح + فلفل أبيض+زيت حوالى 1/3 زجاجه الطريقة: يتم الضرب فى خلاط قوى ولا يطفئ حتى ننتهى تماما أولا نضع البيض ثم المستردة والخل والليمون ومن زجاجة الزيت نعمل فى الغطاء خرم صغير حتى ينزل مثل شريط زفيع جدا متصل دون أن ينقطع من الفتحة الصغيرة العليا بالخلاط وأثناء الضرب نضيف الملح والفلفل وعندما يتخن ولا نجد الخلاط يلف نطفئ ويتم تعبئة الخليط فى برطمان نظيف معقم وتوضع بالثلاجة طريقة أخرى للمايونيز *************************** المقادير: لكل كيلو زيت ....6 صفار بيض - 2 معلقة خل - 2 معلقة عصير ليمون - 1 معلقة مستردة - نقطة واحدة ماء مغلى الطريقة اول حاجة لازم لازم يكون الطبق و المضرب ناشفين تماما من الماء اضع صفار البيض فى الخلاط + المستردة واضربهم كويس جدا لمدة دقيقتين ثم انزل الزيت عليهم يا دوب سرسوب رفيع جدا جدا ما يتقطعش ولا يقطع منك وفى نفس الوقت المضرب شغال ما تطفيهوش لحد ما تخاصى خالص حنفضل كدة لحد ما حتلاقية بيتخن وتخلصى مقدار الزيت اضع الليمون والخل واضرب (علشان لونه يفتح ما يبقاش اصفر)ثم اضع نقطة الماء وتقليبة واطفى المضرب وكدة بقى جاهز عندك وعبيه فى لرطمان نظيف سلطة الكوسة بالزبادى *************************** المقادير: كيلو كوسة مسلوقة+2 كوب زبادى+4 فصوص ثوم مهروسين+معلقة كبيرة زيت زيتون+ملح و فلفل +م ك بقدونس مفروم الطريقة اضربى الكوسة المسلوقة فى الخلاط ضعى الثوم و الملح والفلفل على الزبادى وقلبيهم تقليبة ثم ضعى عليهم الكوسة المهروسة واخلطيهم ببعض كويس ضعيهم فى طبق التقديم وضعى على الوش زيت الزيتون و البقدونس المفروم سلطة حمص بالمايونيز (مسبحة) ****************************** المقادير: 1 زبادى – 2 معلقة كبيرة مايونيز – علبة حمص معلبة جاهزة – معلقة كبيرة خل +ملح – ثوم – عصير ليمون – زيت زيتون + ( زيتون مفصص – كمون – سماق- قطع مخلل صغيرة خيار ) الطريقة صفى علبة الحمص من الماء بتاعتها واغسلية ضعى المقادير اللى خارج القوس فى الكبة واخلطيهم كويس واذا كانت ناشفة زودى شوية زبادى .والعكس اذا كانت خفيفة زودى حمص مطحون ضعيها فى طبق التقديم وزوقيها برشة سماق ورشة كمون والزيتون والخيارالمخلل سلطة ذرة ************** المقادير: 2 ملعقه زيت – علبه ذره نصف كيلو – فلفله خضراء – بصا اخضر حسب الرغبه – طماطم صغيره الحجم مقطعه بالنصف – بقدونس مفروم – ملح وفلفل، للدريسينج :نصف ملعقه سكر – ملعقتين خل – نصف ملعقه مسطرده ديجون – ملعقه بقدونس مفروم – ملعقه مايونيز – ربع ملعقه كاتشب حار الطريقة: على النار بنحط الذره والفلفل والبصل الاخضر نشوحهم خمس دقائق ننقلها لطبق السلطه نضع كل الخضروات ونخلط الدريسينج ونصبه على الذره ونقدمها دافئه متبل قرع عسل سريع ********************* المقادير: معلقة زيت كبيرة - بصلة متوسطة - فصين ثوم - قرع - ملح وفلفل وبهارات الطريقة قطعى البصله قطع صغيره و فصين الثوم واقليهم شوية مع معلقة زيت بعدين حطى عليهم القرع المقطع قطع صغيره على شكل مربعات واستمرى في التقليب لحد ما القرع يستوى وبعدين احط ملح وبهارات القرع بالزيت والليمون *************************** المقادير: 3/4 كيلو قرع مسلوق – بقدونس مفروم – صلصة فرنسية الطريقة طلعى القرع من الماء اللى سلقتية فية وصفية رصصى فى طبق التقديم وصبى فوقه كمية معقولة من الصلصة الفرنسية واتركيهم من ربع لنص ساعة قبل الاكل . ورشى البقدونس على الوش التونة المقلوبة ******************* المقادير: علبة تونة كبيرة (صفيها من الزيت)+2 معلقة كبيرة مايونيز+2 معلقة كبيرة عصير ليمون+بصلة صغيرة مفرومة+خيارة مخللة صغيرة مفرومة+معلقة كبيرة بقدونس مفروم+معلقة كبيرة صلصة طماطم+نص معلقة صغيرة مستردة بودرة+3 معالق صغيرة جيلاتين+معلقتين كبار ماء+ربع معلقة صغيرة سكر الطريقة اخلطى التونة والمايونيز والبصلة و عصير الليمون و والخيار المخلل مع بعض كويس فى الخلاط ثم ضعى عليهم البقدونس والصلصة والمستردة البودرة والسكر واخلطيهم كويس دوبى الجيلاتين فى الماء الساخن ثم ضيفية لخليط التونة هاتى ةرقة فويل او ورقة كيس بلاستيك وافرديها امامك وضعى التونة ولفيها على هيئة قالب سويسرول و اقفليها كويس وضعيها فى الثلاجة من بليل لتانى يوم ولما تطلعيها تفتحى الورقة وتقطعيها شرائح وتزوقيها بالخس وشرائح الليمون ( او ) جهزى قوالب صغيرة من بتاعة الجيلى وبليها بالماء وماتنشفيهاش قسمى الخليط على القوالب وسوى القالب ودخليهم الثلاجة من بليل لتانى يوم .عند التقديم اقلبى القالب فى طبق وزينيه بحلقات الليمون سلطة التونه *************** المقادير علبة كبيره من التونه+نصف كوب من الذره المعلبه+ 2 من الطماطم+بصله صغيره , 2 من الجزر+2 ثمره فلفل الخضراء والحمراء+2 م ك من البقدونس +عصير ليمونتين+قليل من زيت الزيتون+1/2م ص من الملح +م ك مايونيز الطريقة : يزال الزيت من التونه وتهرس محتويات العلبه بالشوكه حتي تتحول الي قطع صغيره يضاف الي التونه كل من البقدونس والطماطم و الذره والبصله والفلفل والجزر المبشور تضاف صلصة المايونيز الي خليط التونه والخضار ويخلط جيدا حتي يتجانس الجميع يمزج عصير الليمون مع زيت الزيتون والملح ويضاف الي سلطة التونه ويقدم
تسلمى يا حبيبة قلبى على التثبيت وعلى مرورك الجميل وبجد النشاط ده انت اللى مشجعانى عليه دمتى بكل الحب والود يارب
رد: كل اللى نفسك فيه هتلاقيه ( اكبر موسوعه للسلاطات) وصفات هايله مع انى مليش فى الحلويات بس بجد انتى شجعتينى انى اجربها ان شاء الله هجربها وادعيلك يسلمو الايادى يا حبى
رد: كل اللى نفسك فيه هتلاقيه ( اكبر موسوعه للسلاطات) تسلم الايادى الى بتكتبلناا المواضيع الجامده وى دمتى الابداع وى التميز وى بارك الله فيكى وى جزاكى كل خير